Domača granola Fruštek je prva slovenska znamka hrustljavih müslijev, ki jih za vas iz najboljših sestavin pečemo že od leta 2014. Granola je ročno izdelana, brez dodanega sladkorja in sladkana samo s slovenskim medom ali agavinim sirupom. Začnite dan z uravnoteženim in slastnim zajtrkom, ki bo postal vaša najljubša navada!
Domača granola Fruštek ‘Preprosto ovsena’ je odlična izbira za vse, ki prisegate na preprosto domačo granolo brez sladkorja. Granola je primerna tudi za vegane, saj je sladkana samo z jabolčnim koncentratom in ne vsebuje sestavin živalskega izvora.
Predlog za serviranje: Domačo granolo Fruštek samo prelijte z mlekom, jogurtom ali ga zmešajte v sadni smoothie in polnovreden zajtrk je pripravljen. Ker ne vsebuje dodanega sladkorja in ima visoko vsebnost vlaknin, predstavlja uravnoteženo kombinacijo za zdrav začetek dneva. Privoščite si Fruštek za zajtrk, malico ali večerjo!
Domača granola Fruštek je lahko tudi izvirno in okusno darilo.
Slovensko, domače, ročno izdelano, vegansko, brez laktoze, brez dodanega sladkorja, brez barvil in umetnih arom, visoka vsebnost vlaknin.
Veliko pakiranje, ki je prijazno do vašega žepa in okolja.
Vsebina: 1000 g
Sestavine: ovseni kosmiči 66%, kokos, jabolčni koncentrat, sončnično seme, olje iz oljčnih tropin, kvinojini napihnjenci, cimet
Alergeni: ovseni kosmiči
Izdelek lahko vsebuje sledi oreščkov (mandljev, lešnikov, orehov, indijskih oreščkov), sezama, arašidov ali mleka.
Hranilne vrednosti na 100g: energijska vrednost 1840kJ/440 kcal, maščobe 20,0 g, od tega nasičene 10,2 g, ogljikovi hidrati 54,6 g, od tega sladkorji 8,8 g, vlaknine 7,6 g, beljakovine 10,3 g, sol 0 g
Oves in ovseni kosmiči
Ovseni kosmiči so odličen vir prehranskih vlaknin, ki urejajo prebavo in spodbujajo izločanje vode. Zaradi balastnih snovi in nenasičenih maščobnih kislin zmanjšujejo raven holesterola v krvi in tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja. Čistijo debelo črevo in s tem zmanjšujejo možnost nastanka raka na debelem črevesju. Ovseni kosmiči so odličen vir kompleksnih ogljikovih hidratov, vsebujejo pa pomembne vitamine in minerale (fosfor, kalij, mangan, selen, folna kislina, vitamin E , vitamini B-kompleksa in železo) ter so najbogatejši vir kalcija med vsemi žiti. Imajo nizek glikemični indeks.
Kokos
Kokosov čips pridobivajo iz sredice svežih kokosov, ki jo posušijo in narežejo na lističe. Vsebuje dosti vlaknin in beljakovin ter malo ogljikovih hidratov. Redno uživanje kokosa ureja prebavo in preprečuje napihnjenost. Kokos pogosto uporabljamo za pripravo sladic, peciva, kruha in napitkov.
Jabolčni koncentrat
Jabolčni koncentrat je eden najpogosteje uporabljenih sadnih pripravkov za sladkanje živil zaradi svojega naravnega in polnega okusa. Jabolka so bogata z vitamini, predvsem z vitaminom C, E in K. Eno jabolko zagotovi 10-15% dnevne količine potrebnih vlaknin, prevladuje pa pektin, ki pospešuje prebavo. So vir flavonoidov, ki delujejo v telesu kot antioksidanti in razgrajujejo nevarne proste radikale.
Sončnično seme
Sončnična semena vsebujejo veliko polinenasičenih maščobnih kislin, predvsem linolno kislino, ki spada med esencialne kisline. To pomeni, da je človeško telo ne more samo proizvesti in jo moramo v dovolj velikih količinah v telo dobiti s hrano. Pomanjkanje linolne kisline lahko povzroči izpadanje las ter počasno celjenje ran. Uživanje sončničnih semen nam zagotovi dnevno priporočeno količino mineralov mangan, magnezija in fosforja, bogata pa so tudi s cinkom, železom ter vitamini B in E.
Olje iz oljčnh tropin
Olje pridobljeno iz oljk je najstarejše poznano olje. Velja za zdravega in dietnega, saj je lahko prebavljivo. Vsebuje veliko vitamina E, ki ga človeško telo ne tvori, in pomaga pri njegovi absorpciji. Oljčno olje so že v preteklosti uporabljali za prebavne težave, zaradi pozitivnih učinkov na kožo, lase in nohte pa je pogosta sestavina kozmetičnih pripomočkov.
Kvinoja in kvinojini napihnjenci
Kvinoja je bogato proteinsko živilo, saj vsebuje kar 9 esencialnih aminokislin. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin pospešuje in ureja prebavo. Ker ne spada med žita, ne vsebuje glutena, zato je primerna za ljudi s celiakijo.
Cimet
Cimet pridelujejo iz drevesa cimetovca, ki uspeva na Šrilanki. V lubju se nahajajo eterična olja, ki imajo mnoge pozitivne lastnosti: delujejo protivnetno, antibakterijsko in protiglivično, vsebujejo antioksidante in poživljajo prebavo.