Darilni set “Hvala za vse”

51,90 

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh je enaka trenutni.

S simpatičnim darilnim setom se zahvalite za uspešno končano šolsko leto učiteljici ali vzgojiteljici. Popolno darilo za celoten jutranji ritual!

Darilni set vsebuje ročno izdelano skodelico, 8 različnih okusov granole, žličko iz češnjevega lesa z zabavnim napisom in voščilnico. Izdelki so zapakirani v dekorativno kartonsko škatlo in podloženi z lesno slamo.

Izberite barvo skodelice

*

Samo še 2 na zalogi

Domača granola Fruštek je prva slovenska znamka hrustljavih müslijev, ki jih za vas iz najboljših sestavin pečemo že od leta 2014. Granola je ročno izdelana, brez dodanega sladkorja in sladkana samo s slovenskim medom ali agavinim sirupom. Začnite dan z uravnoteženim in slastnim zajtrkom, ki bo postal vaša najljubša navada! 

Predlog za serviranje: Domačo granolo Fruštek samo prelijte z mlekom, jogurtom ali ga zmešajte v sadni smoothie in polnovreden zajtrk je pripravljen. Ker ne vsebuje dodanega sladkorja in ima visoko vsebnost vlaknin, predstavlja uravnoteženo kombinacijo za zdrav začetek dneva. Privoščite si Fruštek za zajtrk, malico ali večerjo! 

Domača granola Fruštek je lahko tudi izvirno in okusno darilo

Slovensko, domače, ročno izdelano, brez dodanega sladkorja, brez barvil in umetnih arom, visoka vsebnost vlaknin.

Darilni set vsebuje ročno izdelano skodelico, žličko iz češnjevega lesa z zabavnim napisom, 8 različnih okusov Fruštek granole in voščilnico Hvala. Izdelki so zapakirani v dekorativno kartonsko škatlo in podloženi z lesno slamo.

GRANOLA

1. Domača granola mandlji in kakav: ovseni kosmiči, cvetlični med, datlji (datlji, riževa moka), mandlji 7%, olje iz oljčnih tropin, kokosova moka, bučno seme, kakav v prahu 2%, cimet.

Hranilne vrednosti na 100 g: energijska vrednost 1770 kJ / 423 kcal, beljakovine 12,9 g, ogljikovi hidrati 59,0 g, od tega sladkorji 14,6 g, maščobe: 17,3 g (od tega nasičene maščobe 4,8 g), vlaknine 10,1 g, sol 0 g.

2. Domača granola lešniki in brusnice: ovseni kosmiči, cvetlični med, lešniki 8%, suhe brusnice 6% (brusnice, sladkor, sončnično olje), olje iz oljčnih tropin, bučno seme, sončnično seme, kandiran ingver (ingver, sladkor), laneno seme, ingver, kardamom.

Hranilne vrednosti na 100 g: energijska vrednost 1786 kJ / 427 kcal, beljakovine 13,6 g, ogljikovi hidrati 60,6 g,
od tega sladkorji 13,8 g, maščobe: 16,4 g (od tega nasičene maščobe 2,1 g), vlaknine 8,8 g, sol 0 g.

3. Domača granola borovnice in kvinoja: ovseni kosmiči, kvinoja 13% (rdeča, bela, črna), agavin sirup, olje iz oljčnih tropin, mandljevi lističi, proseni napihnjenci, liofilizirane borovnice 2%, mleti rožiči.

Hranilne vrednosti na 100 g: energijska vrednost 1730 kJ / 413 kcal, beljakovine 11,4 g, ogljikovi hidrati 64 g (od tega sladkorji 8,7 g), maščobe: 13,3 g (od tega nasičene maščobe 1,8 g), vlaknine 6,3 g, sol 0 g

4. Domača granola maline in chia: ovseni kosmiči, agavin sirup, indijski oreščki, ovseni otrobi, kokosovo olje, mleti rožiči, liofilizirane maline 2%, chia semena 2%.

Hranilne vrednosti na 100 g: energijska vrednost 1734 kJ /414 kcal, beljakovine 13,5 g, ogljikovi hidrati 59,1 g,
od tega sladkorji 9,4 g, maščobe: 15,6 g (od tega nasičene maščobe 6,9 g), vlaknine 9,6 g, sol 0 g.

5. Domača granola kokos in temna čokolada: ovseni kosmiči, agavin sirup, kokos 7%, čokolada 7% (sladkor, kakavova masa 46%, kakavovo maslo, emulgator sončnični lecitin, naravna vanilijeva aroma), olje iz oljčnih tropin, cimet.

Hranilne vrednosti na 100 g: energijska vrednost 1780 kJ /425 kcal, beljakovine 10,8 g, ogljikovi hidrati 53 g (od tega sladkorji 11,2 g), maščobe 17,5 g (od tega nasičene maščobe 7 g), vlaknine 9,6 g, sol 0 g.

6. Domača granola jagode in bela čokolada: ovseni kosmiči, ajdova kaša, agavin sirup, olje iz oljčnih tropin, bela čokolada 4% (sladkor, laktoza, kakavovo maslo, brezvodne mlečne maščobe, modificiran škrob, emulgator sojin lecitin, naravne arome), proseni napihnjenci, liofilizirane jagode 3%.

Hranilne vrednosti na 100 g: energijska vrednost 1866 kJ /446 kcal, beljakovine 10,5 g, ogljikovi hidrati 58,4 g (od tega sladkorji 9,6 g), maščobe 11,5 g (od tega nasičene maščobe 1,7 g), vlaknine 7,5 g, sol 0 g.

7. Domača granola “preprosto čokoladna”: ovseni kosmiči, jabolčni koncentrat, čokolada 7% (sladkor, kakavova masa 46%, kakavovo maslo, emulgator sončnični lecitin, naravna vanilijeva aroma), olje iz oljčnih tropin, kakav 3%, cimet

Hranilne vrednosti na 100g: energijska vrednost 1694kJ/405 kcal, maščobe 15,2 g, od tega nasičene 3,5 g, ogljikovi hidrati 58,5 g, od tega sladkorji 14,4 g, vlaknine 6,2 g, beljakovine 9,6 g, sol 0 g.

8. Domača granola “preprosto ovsena”: ovseni kosmiči 66%, kokos, jabolčni koncentrat, sončnično seme, olje iz oljčnih tropin, kvinojini napihnjenci, cimet

Hranilne vrednosti na 100g: energijska vrednost 1840kJ/440 kcal, maščobe 20,0 g, od tega nasičene 10,2 g, ogljikovi hidrati 54,6 g, od tega sladkorji 8,8 g, vlaknine 7,6 g, beljakovine 10,3 g, sol 0 g.

Izdelki lahko vsebujejo sledi drugih oreščkov, sezama, arašidov, mleka ali delce lupin. Hraniti na suhem mestu pri sobni temperaturi.

 

SKODELICA

Keramična skodelica za granolo ali kosmiče. Premer cca. 15 cm,  višina cca. 5 cm. Odporna na pranje v pomivalnem stroju. Primerna za pečico in mikrovalovno pečico. Vsaka skodelica je ročno izdelana, zato se videz skodelice lahko razlikuje od tiste na fotografiji (slika je simbolična). Izdeluje Daša Kogoj – Daša’s pottery.

 

ŽLIČKA

Lesena žlička iz češnjevega lesa z zabavnim napisom, oljena za naravnim oljem. Dolžina žlice cca. 13 cm. Slika je simbolična, saj se zaradi teksture lesa vsaka žlička nekoliko razlikuje od druge.

 

VOŠČILNICA

Simpatična čestitka z napisom Hvala je delo slovenske ilustratorke Nine Kovačič, ki s svojimi ljubkimi motivi vedno nariše nasmeh na obraz obdarovancev.

 

O IZDELKU

VSEBINA: darilni set vsebuje 8 različnih mini granol, keramično skodelico, voščilnico in žličko z napisom iz češnjevega lesa. Dolžina žlice je približno 13 cm. Slika je simbolična, saj se zaradi teksture lesa vsaka žlička nekoliko razlikuje od druge. Darilni paket dopolnjuje ročno izdelana keramična skodelica, ki jih izdeluje Daša Kogoj – Daša’s pottery. Premer skodelice je cca. 15 cm, višina cca. 5 cm. Odporna je na pranje v pomivalnem stroju, primerna za pečico in mikrovalovno pečico. Vsaka skodelica je ročno izdelana, zato se videz skodelice lahko razlikuje od tiste na fotografiji (slika je simbolična). Simpatična čestitka z napisom Hvala je delo slovenske ilustratorke Nine Kovačič, ki s svojimi ljubkimi motivi vedno nariše nasmeh na obraz obdarovancev. Izdelki so zapakirani v dekorativno kartonsko škatlo in podloženi z lesno slamo.

SESTAVINE:

Jagode in bela čokolada: ovseni kosmiči, ajdova kaša, agavin sirup, olje iz oljčnih tropin, bela čokolada 4% (sladkor, laktoza, kakavovo maslo, brezvodne mlečne maščobe, modificiran škrob, emulgator sojin lecitin, naravne arome), proseni napihnjenci, liofilizirane jagode 3%.

Kokos in temna čokolada: ovseni kosmiči, agavin sirup, kokos 7%, čokolada 7% (sladkor, kakavova masa 46%, kakavovo maslo, emulgator sončnični lecitin, naravna vanilijeva aroma), olje iz oljčnih tropin, cimet.

Maline in chia: ovseni kosmiči, agavin sirup, indijski oreščki, ovseni otrobi, kokosovo olje, mleti rožiči, liofilizirane maline 2%, chia semena 2%.

Lešniki in brusnice: ovseni kosmiči, cvetlični med, lešniki 8%, suhe brusnice 6% (brusnice, sladkor, sončnično olje), olje iz oljčnih tropin, bučno seme, sončnično seme, kandiran ingver (ingver, sladkor), laneno seme, ingver, kardamom.

Mandlji in kakav: ovseni kosmiči, cvetlični med, datlji (datlji, riževa moka), mandlji 7%, olje iz oljčnih tropin, kokosova moka, bučno seme, kakav v prahu 2%, cimet.

Borovnice in kvinoja: ovseni kosmiči, kvinoja 13% (rdeča, bela, črna), agavin sirup, olje iz oljčnih tropin, mandljevi lističi, proseni napihnjenci, liofilizirane borovnice 2%, mleti rožiči.

Preprosto ovsena: ovseni kosmiči 66%, kokos, jabolčni koncentrat, sončnično seme, olje iz oljčnih tropin, kvinojini napihnjenci, cimet

Preprosto čokoladna: ovseni kosmiči, jabolčni koncentrat, čokolada 7% (sladkor, kakavova masa 46%, kakavovo maslo, emulgator sončnični lecitin, naravna vanilijeva aroma), olje iz oljčnih tropin, kakav 3%, cimet

Izdelek lahko vsebuje sledi orehov, sezama, arašidov, mleka ali delce lupin. Hraniti na suhem mestu pri sobni temperaturi.

PREDLOG ZA SERVIRANJE: Domačo granolo Fruštek samo prelijte z mlekom, jogurtom ali ga zmešajte v sadni smoothie in polnovreden zajtrk je pripravljen. Ker ne vsebuje dodanega sladkorja in ima visoko vsebnost vlaknin, predstavlja uravnoteženo kombinacijo za zdrav začetek dneva. Privoščite si Fruštek za zajtrk, malico ali večerjo! 

Slovensko. Domače. Ročno izdelano. Brez dodanega sladkorja. Brez barvil in umetnih arom. Visoka vsebnost vlaknin.

HRANILNE VREDNOSTI

Hranilne vrednosti na 100 g:

Jagode & bela čokoladaKokos & temna čokoladaMaline & chiaLešniki & brusnice
ENERGIJSKA VREDNOST1866 kJ /446 kcal1780 kJ /425 kcal1734 kJ /414 kcal1786 kJ / 427 kcal
MAŠČOBE11,5 g17,5 g15,6 g16,4 g
od tega nasičene maščobe1,7 g7 g6,9 g2,1 g
OGLJIKOVI HIDRATI58,4 g53 g59,1 g60,6 g
od tega sladkorji9,6 g11,2 g9,4 g13,8 g
VLAKNINE7,5 g9,6 g9,6 g8,8 g
BELJAKOVINE10,5 g10,8 g13,5 g13,6 g
SOL0 g0 g0 g0 g

 

Mandlji & kakavBorovnice & kvinojaPreprosto ovsenaPreprosto čokoladna
ENERGIJSKA VREDNOST1770 kJ / 423 kcal1730 kJ / 413 kcal1840 kJ / 440 kcal1694 kJ /405 kcal
MAŠČOBE17,3 g13,3 g20 g15,2 g
od tega nasičene maščobe4,8 g1,8 g10,2 g3,5 g
OGLJIKOVI HIDRATI59 g64 g54,6 g58,5 g
od tega sladkorji14,6 g8,7 g8,8 g14,4 g
VLAKNINE10,1 g6,3 g7,6 g6,2 g
BELJAKOVINE12,9 g11,4 g10,3 g9,6 g
SOL0 g0 g0 g0 g

PODROBNOSTI

Domača granola Fruštek je prva slovenska znamka hrustljavih müslijev, ki jih za vas iz najboljših sestavin pečemo že od leta 2014. Granola je ročno izdelana, brez dodanega sladkorja in sladkana samo s slovenskim medom ali agavinim sirupom. Začnite dan z uravnoteženim in slastnim zajtrkom, ki bo postal vaša najljubša navada! 

Oves in ovseni kosmiči
Ovseni kosmiči so odličen vir prehranskih vlaknin, ki urejajo prebavo in spodbujajo izločanje vode. Zaradi balastnih snovi in nenasičenih maščobnih kislin zmanjšujejo raven holesterola v krvi in tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja. Čistijo debelo črevo in s tem zmanjšujejo možnost nastanka raka na debelem črevesju. Ovseni kosmiči so odličen vir kompleksnih ogljikovih hidratov, vsebujejo pa pomembne vitamine in minerale (fosfor, kalij, mangan, selen, folna kislina, vitamin E , vitamini B-kompleksa in železo) ter so najbogatejši vir kalcija med vsemi žiti. Imajo nizek glikemični indeks.

Ovseni otrobi
Ovseni otrobi so trdi zunanji deli semena ovsa, ki so še posebej bogati z minerali in vitamini. Surovi otrobi niso primerni za uživanje, saj jo grobi in neprijetnega okusa, zato so predhodno obdelani. V stiku s tekočino se napihnejo in povzročijo občutek sitosti. Visoka vsebnost vlaknin izboljšuje prebavo, znižujejo pa tudi nivo slabega holesterola. 

Med
Med je sestavljen predvsem iz sladkorjev fruktoze in glukoze, ki spadata med enostavne sladkorje in sta posledično med glavnimi viri energije v telesu. V medu se nahajajo še minerali, vitamini, encimi in aminokisline. Zaradi visoke vsebnosti sladkorjev uničuje bakterije in tako deluje protimikrobno. Ima mnogo pozitivnih učinkov: deluje pomirjevalno in antioksidativno, pomaga pri prebavi in pljučnih boleznih, pospešuje celjenje ran in zmanjšuje bolečino. 

Agavin sirup
Agavin sirup je naravno sladilo, ki se pridobiva iz rastline agave. Primeren je za vse, ki želite zmanjšati ali nadomestiti uporabo belega sladkorja. Ker je bolj sladek od sladkorja, ga pri pripravi sladic porabimo manj. 

Jabolčni koncentrat
Jabolčni koncentrat je eden najpogosteje uporabljenih sadnih pripravkov za sladkanje živil zaradi svojega naravnega in polnega okusa. Jabolka so bogata z vitamini, predvsem z vitaminom C, E in K. Eno jabolko zagotovi 10-15% dnevne količine potrebnih vlaknin, prevladuje pa pektin, ki pospešuje prebavo. So vir flavonoidov, ki delujejo v telesu kot antioksidanti in razgrajujejo nevarne proste radikale.  

Olje iz oljčnih tropin
Olje pridobljeno iz oljk je najstarejše poznano olje. Velja za zdravega in dietnega, saj je lahko prebavljivo. Vsebuje veliko vitamina E, ki ga človeško telo ne tvori, in pomaga pri njegovi absorpciji. Oljčno olje so že v preteklosti uporabljali za prebavne težave, zaradi pozitivnih učinkov na kožo, lase in nohte pa je pogosta sestavina kozmetičnih pripomočkov.

Kokosovo olje
Kokosovo olje se pridobiva iz sredice svežih kokosov, ki jih stiskajo, da se izloči mleko, le-tega pa nato ohlajajo, da se izloči olje. Olje deluje protibakterijsko in protiglivično. Pomaga pri težavah s kožo, zato se pogosto uporablja tudi v kozmetični industriji. Zaradi svoje temperaturne stabilnosti ga ni treba hraniti v hladilniku, ima dolg rok uporabe in ne postane žarko.

Datlji
Datlji so zelo kalorični – kar 75% sadeža predstavljajo ogljikovi hidrati, predvsem fruktoza in dekstroza – in posledično zelo sladki. Ker imajo visoko hranilno vrednost so cenjeni kot “popotna hrana”. Bogati so z vitaminoma B5 in C, med minerali pa prevladujejo mangan, magnezij in kalij.

Brusnice
Brusnice poznamo v obliki soka, marmelade in posušenih sedežev, saj so sveže zaradi kislosti in grenkobe precej manj priljubljene. Vsebujejo vitamin C, ki je en najpomembnejših antioksidantov, saj varuje telo pred reaktivnimi prostimi radikali.

Maline
Rdeči sadeži so poleg odličnega okusa bogati z vitaminom C, vsebujejo pa tudi dosti elaginske kisline, ki preprečuje nastanek rakavih celic. V sadežih je tudi dosti mangana, ki ima ključno vlogo pri metabolizmu, saj je sestavni del mnogih encimov. 

Jagode 
Jagode spadajo med najmanj kalorično sadje, saj kar 90% sadeža predstavlja voda. Vsebujejo pomembne vitamine, predvsem vitamin C, minerale in antioksidante ter delujejo protivnetno.

Borovnice
Najpomembnejša snov v borovnicah je antioksidant antocianin. Preprečuje prezgodnje staranje, zmanjšujejo tveganje za bolezni srca in ožilja ter deluje protivnetno in protirakavo.  

Kokos
Kokos pridobivajo iz sredice svežih kokosov, ki jo posušijo in zmeljejo. Vsebuje dosti vlaknin in beljakovin ter malo ogljikovih hidratov. Redno uživanje kokosa ureja prebavo in preprečuje napihnjenost. Kokos pogosto uporabljamo za pripravo sladic, peciva, kruha in napitkov.

Mandlji
Mandlji so eni izmed najstarejših kultiviranih sadežev. Uživanje mandljev povzroči izločanje inzulina, ki preprečuje dvig glukoze v krvi in posledično zmanjšuje tveganje srčnih bolezni in diabetesa. Mandlji so bogati z nenasičenimi maščobnimi kislinami, vitaminom E in B kompleksom. Telo preskrbijo z dnevno priporočeno količino kalcija, kalija in cinka ter so dober vir magnezija in železa. 

Lešniki
Lešnik je plod leske. Največji del lešnika predstavlja olje, ki je bogato z omega 9 maščobnimi kislinami, te pa znižujejo nivo slabega holesterola v krvi in dvigujejo nivo dobrega. Lešniki vsebujejo veliko vitamina E, ki je pomemben antioksidant, in kompleks vitaminov B, ki imajo veliko vlogo pri presnovnih procesih. Bogati so s kalijem, železom, magnezijem in kalcijem, priporočljivi pa so tudi za nosečnice, saj vsebujejo folno kislino, ki je nujna za normalni razvoj otroka.

Indijski oreščki
Indijski oreščki izvirajo iz Brazilije, vendar so največje proizvajalke Indija, Vietnam in Nigerija. Orehi so znani po visoki vsebnosti mononenasičenih maščob, pomembni sta oleinska, ki znižuje nivo trigliceridov v krvi, in palmitooleinska kislina, ki ima protivnetne lastnosti. Med minerali po vsebnosti dnevno priporočene količine izstopajo magnezij, baker, mangan, fosfor in cink.

Bučno seme
Bučna semena vsebujejo aminokislino triptofan, ki se v telesu pretvori v serotonin. Tega imenujemo tudi hormon sreče, saj zaradi njega bolje spimo, smo sproščeni in se dobro počutimo. Bučnice so bogate z vitaminom E, ki je znan antioksidant in v telesu lovi škodljive proste radikale. So tudi bogat vir mineralov, predvsem magnezija, mangana, fosforja in cinka.

Sončnično seme
Sončnična semena vsebujejo veliko polinenasičenih maščobnih kislin, predvsem linolno kislino, ki spada med esencialne kisline. To pomeni, da je človeško telo ne more samo proizvesti in jo moramo v dovolj  velikih količinah v telo dobiti s hrano. Pomanjkanje linolne kisline lahko povzroči izpadanje las ter počasno celjenje ran. Uživanje sončničnih semen nam zagotovi dnevno priporočeno količino mineralov mangan, magnezija in fosforja, bogata pa so tudi s cinkom, železom ter vitamini B in E.

Lan
Zaradi visoke vsebnosti vlaknin laneno seme ugodno vpliva na delovanje prebavil. Sluz, ki jo izloča ovojnica deluje kot rahlo odvajalo, vendar je hkrati treba spiti veliko količino vode. Laneno seme vsebuje veliko vitamina B1 ali tiamina, ki prispeva k normalnemu delovanju živčnega sistema. Laneno seme je cenjeno zaradi polinenasičenih maščobnih kislin, predvsem omega 3 in omega 6 maščobnih kislin, ki preprečujejo nastajanje bolezni srca in ožilja. Seme je bogato z magnezijem, fosforjem in cinkom.

Chia semena
Chia semena so postala priljubljena zaradi blagega okusa, zato jih lahko dodamo v marsikatero jed. Pri namakanju se izloči želatina, zaradi česar so semena lažje prebavljiva. Chia semena so izredno bogata z omega 3 maščobnimi kislinami, vsebujejo pa dosti beljakovin, antioksidantov, železa in kalija. 

Ajda in ajdova kaša
Ajda je bogato proteinsko živilo, saj vsebuje vse esencialne aminokisline. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin pospešuje in ureja prebavo.  Vsebuje dosti flavonoidov, ki delujejo protivnetno in protivirusno. Ker ne spada med žita, ne vsebuje glutena, zato je primerna za ljudi s celiakijo. 

Proso in proseni napihnjenci
Proso odvaja vodo iz telesa in uravnava črevesno floro. Vsebuje večjo količino fosforja, železa in magnezija, vsebuje pa tudi silicijevo kislino v topni obliki, ki jo telo zlahka absorbira in potrebuje za zdrave lase, nohte in zobe.

Kvinoja in kvinojini napihnjenci
Kvinoja je bogato proteinsko živilo, saj vsebuje kar 9 esencialnih aminokislin. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin pospešuje in ureja prebavo. Ker ne spada med žita, ne vsebuje glutena, zato je primerna za ljudi s celiakijo. 

Kakav
Vsaj polovico kakavovega zrna predstavljajo maščobne kisline, ki ugodno vplivajo na krvožilni sistem z nižanjem holesterola. Kakav je živilo z največjo vsebnostjo antioksidantov, bogat pa je tudi z mnogimi pomembnimi elementi kot so magnezij, kalcij, železo, cink, baker, kalij in mangan. 

Čokolada
Čokolado pridobivajo iz tropskega drevesa kakovovca. Blagodejne lastnosti kakava in čokolade so poznali že Maji in Azteki. Vsaj polovico kakavovega zrna predstavljajo maščobne kisline, ki ugodno vplivajo na krvožilni sistem z nižanjem holesterola. Kakav je živilo z največjo vsebnostjo antioksidantov, bogat pa je tudi z mnogimi pomembnimi elementi kot so magnezij, kalcij, železo, cink, baker, kalij in mangan. 

Bela čokolada
Osnovni sestavini bele čokolade sta kakavovo maslo in mleko. Blagodejne lastnosti kakava in čokolade so poznali že Maji in Azteki.

Rožiči
Rožiči so sladkega, karamelno čokoladnega okusa in se zato pogosto uporabljajo kot zdrav nadomestek kakava. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin izboljšujejo prebavo. Ker so manj sladki od čokolade, so primerni tudi za diabetike, in ne vsebujejo holesterola. Mlete rožiče lahko uporabimo za pripravo mnogih sladic in napitkov.

Cimet
Cimet pridelujejo iz drevesa cimetovca, ki uspeva na Šrilanki. V lubju se nahajajo eterična olja, ki imajo mnoge pozitivne lastnosti: delujejo protivnetno, antibakterijsko in protiglivično, vsebujejo antioksidante in poživljajo prebavo.

Ingver
Korenika ingverja vsebuje mnoga eterična olja, ki dajejo specifičen okus in vonj. Ingver lahko uživamo svež ali sušen in zmlet. Ima mnoge pozitivne učinke: zmanjšuje slabost, deluje protivnetno in antiseptično, vsebuje antioksidante in znižuje holesterol.

Kardamom
Kardamom lahko kupimo v semenih ali mletega. Eterična olja, ki jih vsebuje, mu dajejo prijeten topel vonj, zato ga dodajamo predvsem v pecivo, kavo in čaj. Kardamom blaži kašelj in umirja prebavo.

OCENE IZDELKA