Domača granola Fruštek je prva slovenska znamka hrustljavih müslijev, ki jih za vas iz najboljših sestavin pečemo že od leta 2014. Granola je ročno izdelana, brez dodanega sladkorja in sladkana samo s slovenskim medom ali agavinim sirupom. Začnite dan z uravnoteženim in slastnim zajtrkom, ki bo postal vaša najljubša navada!
Kolikokrat ob obisku tuje države mrzlično iščemo “pametne” spominke za prijatelje in znance? Ko se znajdemo pred megalomanskimi količinami spominkov, kaj ponavadi izberemo? Spominek, ki bo ostal za vedno, ali nekaj, kar skozi okuse predstavlja obiskano državo? Mi smo vsekakor za drugo možnost – spominkov ne kopičimo, ampak jih raje okušamo! S tem v mislih smo naredili čisto poseben izdelek, ki bo zadovoljil še tako zahtevne brbončice obiskovalcev naše lepe deželice!
Kot je razvidno že iz same embalaže, je Slovenija rodovitna pokrajina, polna nasadov jablan, orehov in žitnih polj. Te surovine so neizogibno pogojevale nastanek tradicionalnih slovenskih sladic. Dve najbolj značilni, orehovo potico in prekmursko gibanico, smo priredili po “fruštkovo” in po njunem navdihu spekli še granolo. Granolo lahko pojeste takoj, ker paketek vsebuje leseno žličko iz češnjevega lesa, ki ostane trajen spominek, tudi ko granolo že pohrustamo 🙂
Domača granola Fruštek “potica” je odlična izbira za vse, ki obožujete tradicionalno slovensko potico z dobro mero orehov in s sladkimi rozinam. Namenjena je vsem, ki prisegate na domačo granolo brez sladkorja in še posebej obožujete domačo granolo z orehi in dišečim cimetom.
Domača granola Fruštek “gibanica” je klasična kombinacija orehov, maka in jabolk, tako kot pri pravi prekmurski gibanici. Je odlična izbira za vse, ki prisegate na domačo granolo brez sladkorja in še posebej obožujete domačo granolo z makom in dišečim cimetom.
Predlog za serviranje: Domačo granolo Fruštek prelijte z mlekom, jogurtom, zmešajte v sadni smoothie ali jo pohrustajte kar tako! Ker ne vsebuje dodanega sladkorja in ima visoko vsebnost vlaknin, predstavlja uravnoteženo kombinacijo za zdrav začetek dneva. Privoščite si Fruštek za zajtrk, malico ali večerjo, lahko pa jo podarite kot izvirno in okusno darilo!
Slovensko, domače, ročno izdelano, brez laktoze, brez dodanega sladkorja, brez barvil in umetnih arom, visoka vsebnost vlaknin, darilo, spominek, Slovenija
Komplet vsebuje:
- darilni paket z dvema različnima okusoma domače granole Fruštek
- leseno žličko iz češnjevega lesa slovenske izdelave
1.) Darilni paket Slovenija v skodelici (Slovenia in a bowl) vsebuje 2 različna okusa (2 x 110 g) domače granole Fruštek:
- Domača granola Potica: ovseni kosmiči, orehi, cvetlični med, ovsena polnozrnata moka, moka iz pšenice pire, olje iz oljčnih tropin, rozine (rozine, sončnično olje), rožičeva moka, mešanica začimb. Hranilne vrednosti na 100 g: energijska vrednost 1864 kJ /445 kcal, maščobe 22,7 g (od tega nasičene maščobe 2,8 g), ogljikovi hidrati 53,4 g (od tega sladkorji 19,6 g), vlaknine 6,5 g, beljakovine 9,8 g, sol 0 g.
- Domača granola Gibanica: ovseni kosmiči, cvetlični med, ovsena polnozrnata moka, moka iz pšenice pire, olje iz oljčnih tropin, mak, orehi, jabolka, rožičeva moka, mešanica začimb. Hranilne vrednosti na 100 g: energijska vrednost 1741 kJ /416 kcal, maščobe 17,6 g (od tega nasičene maščobe 2,4 g), ogljikovi hidrati 56,3 g (od tega sladkorji 22,5 g), vlaknine 7,9 g, beljakovine 9,5 g, sol 0 g.
Izdelek lahko vsebuje sledi oreščkov (mandljev, lešnikov, indijskih oreščkov), sezama, arašidov, mleka ali delce lupin. Hraniti na suhem mestu pri sobni temperaturi.
2.) Žlica
Lesena žlička z napisom iz češnjevega lesa. Dolžina žlice cca. 13 cm. Slika je simbolična, saj se zaradi teksture lesa vsaka žlička nekoliko razlikuje od druge.
O IZDELKU
Kolikokrat ob obisku tuje države mrzlično iščemo “pametne” spominke za prijatelje in znance? Ko se znajdemo pred megalomanskimi količinami spominkov, kaj ponavadi izberemo? Spominek, ki bo ostal za vedno, ali nekaj, kar skozi okuse predstavlja obiskano državo? Mi smo vsekakor za drugo možnost – spominkov ne kopičimo, ampak jih raje okušamo! S tem v mislih smo naredili čisto poseben izdelek, ki bo zadovoljil še tako zahtevne brbončice obiskovalcev naše lepe deželice!
Kot je razvidno že iz same embalaže, je Slovenija rodovitna pokrajina, polna nasadov jablan, orehov in žitnih polj. Te surovine so neizogibno pogojevale nastanek tradicionalnih slovenskih sladic. Dve najbolj značilni, orehovo potico in prekmursko gibanico, smo priredili po “fruštkovo” in po njunem navdihu spekli še granolo. Granolo lahko pojeste takoj, ker paketek vsebuje leseno žličko iz češnjevega lesa, ki ostane trajen spominek, tudi ko granolo že pohrustamo 🙂
Domača granola Fruštek “potica” je odlična izbira za vse, ki obožujete tradicionalno slovensko potico z dobro mero orehov in s sladkimi rozinam. Namenjena je vsem, ki prisegate na domačo granolo brez sladkorja in še posebej obožujete granolo z orehi in sladkimi rozinami.
Domača granola Fruštek “gibanica” je klasična kombinacija orehov, maka in jabolk, tako kot pri pravi prekmurski gibanici. Je odlična izbira za vse, ki prisegate na domačo granolo brez sladkorja in še posebej obožujete granolo z makom in jabolki.
Domača granola Fruštek je lahko tudi izvirno in okusno darilo.
VSEBINA: darilni paket vsebuje dva različna okusa domače granole Fruštek: potico in gibanico ter leseno žličko z napisom iz češnjevega lesa. Dolžina žlice je približno 13 cm. Slika je simbolična, saj se zaradi teksture lesa vsaka žlička nekoliko razlikuje od druge.
SESTAVINE:
Potica: ovseni kosmiči, orehi, cvetlični med, ovsena polnozrnata moka, moka iz pšenice pire, olje iz oljčnih tropin, rozine (rozine, sončnično olje), rožičeva moka, mešanica začimb
Gibanica: ovseni kosmiči, cvetlični med, ovsena polnozrnata moka, moka iz pšenice pire, olje iz oljčnih tropin, mak, orehi, jabolka, rožičeva moka, mešanica začimb.
Izdelek lahko vsebuje sledi oreščkov (mandljev, lešnikov, indijskih oreščkov), sezama, arašidov, mleka ali delce lupin. Hraniti na suhem mestu pri sobni temperaturi.
PREDLOG ZA SERVIRANJE: Domačo granolo Fruštek samo prelijte z mlekom, jogurtom ali ga zmešajte v sadni smoothie in polnovreden zajtrk je pripravljen. Ker ne vsebuje dodanega sladkorja in ima visoko vsebnost vlaknin, predstavlja uravnoteženo kombinacijo za zdrav začetek dneva. Privoščite si Fruštek za zajtrk, malico ali večerjo!
Slovensko. Domače. Ročno izdelano. Brez laktoze. Brez dodanega sladkorja. Brez barvil in umetnih arom. Visoka vsebnost vlaknin.
HRANILNE VREDNOSTI
HRANILNE VREDNOSTI na 100g za potico:
ENERGIJSKA VREDNOST | 1864 kJ /445 kcal |
MAŠČOBE | 22,7 g |
od tega nasičene maščobe | 2,8 g |
OGLJIKOVI HIDRATI | 53,4 g |
od tega sladkorji | 19,6 g |
VLAKNINE | 6,5 g |
BELJAKOVINE | 9,8 g |
SOL | 0 g |
HRANILNE VREDNOSTI na 100g za gibanico:
ENERGIJSKA VREDNOST | 1741 kJ /416 kcal |
MAŠČOBE | 17,6 g |
od tega nasičene maščobe | 2,4 g |
OGLJIKOVI HIDRATI | 56,3 g |
od tega sladkorji | 22,5 g |
VLAKNINE | 7,9 g |
BELJAKOVINE | 9,5 g |
SOL | 0 g |
PODROBNOSTI
Domača granola Fruštek je prva slovenska znamka hrustljavih müslijev, ki jih za vas iz najboljših sestavin pečemo že od leta 2014. Granola je ročno izdelana, brez dodanega sladkorja in sladkana samo z medom, agavinim sirupom ali jabolčnim sokom. Začnite dan z uravnoteženim in slastnim zajtrkom, ki bo postal vaša najljubša navada!
Oves, ovseni kosmiči in ovsena moka
Ovseni kosmiči so odličen vir prehranskih vlaknin, ki urejajo prebavo in spodbujajo izločanje vode. Zaradi balastnih snovi in nenasičenih maščobnih kislin zmanjšujejo raven holesterola v krvi in tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja. Čistijo debelo črevo in s tem zmanjšujejo možnost nastanka raka na debelem črevesju. Ovseni kosmiči so odličen vir kompleksnih ogljikovih hidratov, vsebujejo pa pomembne vitamine in minerale (fosfor, kalij, mangan, selen, folna kislina, vitamin E , vitamini B-kompleksa in železo) ter so najbogatejši vir kalcija med vsemi žiti. Imajo nizek glikemični indeks.
Orehi
Orehi glede na druge oreščke vsebujejo veliko polinenasičenih maščobnih kislin, predvsem linolno in linolensko kislino. Ti dve kislini spadata med esencialne maščobne kisline, ki ju človeško telo ne more samo proizvesti, zato ju moramo v telo vnesti s hrano. Še ena izmed pomembnih sestavih orehovih jedrc je elaginska kislina, ki preprečuje nastanek rakavih obolenj. Poleg vitaminov B vsebuje še dosti magnezija, kalija, fosforja in mangana.
Med
Med je sestavljen predvsem iz sladkorjev fruktoze in glukoze, ki spadata med enostavne sladkorje in sta posledično med glavnimi viri energije v telesu. V medu se nahajajo še minerali, vitamini, encimi in aminokisline. Zaradi visoke vsebnosti sladkorjev uničuje bakterije in tako deluje protimikrobno. Ima mnogo pozitivnih učinkov: deluje pomirjevalno in antioksidativno, pomaga pri prebavi in pljučnih boleznih, pospešuje celjenje ran in zmanjšuje bolečino.
Pira in moka iz pšenice pire
Pira vsebuje vse življenjsko pomembne snovi v idealnem razmerju, ki ne obremeni prebavil. Vsebuje 20% beljakovin, bogata pa je tudi z rudninami in vitamini, predvsem z vitamini B-kompleksa in vitaminom A, D in E, vsebuje pa tudi fosfor, mangan, magnezij in železo.
Olje iz oljčnih tropin
Olje pridobljeno iz oljk je najstarejše poznano olje. Velja za zdravega in dietnega, saj je lahko prebavljivo. Vsebuje veliko vitamina E, ki ga človeško telo ne tvori, in pomaga pri njegovi absorpciji. Oljčno olje so že v preteklosti uporabljali za prebavne težave, zaradi pozitivnih učinkov na kožo, lase in nohte pa je pogosta sestavina kozmetičnih pripomočkov.
Jabolka
Jabolka so bogata z vitamini, predvsem z vitaminom C, pa tudi E in K. So vir flavonoidov, ki delujejo v telesu kot antioksidanti in razgrajujejo nevarne proste radikale. Eno jabolko zagotovi 10-15% dnevne količine potrebnih vlaknin, prevladuje pa pektin, ki pospešuje prebavo.
Rozine
Kar 72% vsebnosti rozin predstavljajo sladkorji, zato kot pomemben vir energije predstavljajo zdrav, a kaloričen prigrizek. Poleg mnogih mineralov vsebujejo tudi vlaknine, ki pozitivno vplivajo na krvni obtok, saj znižujejo krvni tlak.
Mak
Mak je sestavina, ki vsebuje največ kalcija med vsemi živili na svetu, zato pomembno prispeva k rasti in razvoju kosti in zob. Zaradi visoke vsebnosti železa preprečuje slabokrvnost. Bogat je tudi z bakrom, cinkom, fosforjem ter kalijem in je odličen vir prehranskih vlaknin.
Rožiči
Rožiči so sladkega, karamelno čokoladnega okusa in se zato pogosto uporabljajo kot zdrav nadomestek kakava. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin izboljšujejo prebavo. Ker so manj sladki od čokolade, so primerni tudi za diabetike, in ne vsebujejo holesterola. Mlete rožiče lahko uporabimo za pripravo mnogih sladic in napitkov.
OCENE IZDELKA