Domača granola Fruštek je prva slovenska znamka hrustljavih müslijev, ki jih za vas iz najboljših sestavin pečemo že od leta 2014. Granola je ročno izdelana, brez dodanega sladkorja in sladkana samo s slovenskim medom ali agavinim sirupom. Začnite dan z uravnoteženim in slastnim zajtrkom, ki bo postal vaša najljubša navada!
Domača granola Fruštek borovnice in kvinoja je odlična izbira za vse, ki prisegate na domačo granolo brez sladkorja in še posebej obožujete domačo granolo s sadjem, liofiliziranimi borovnicami, tribarvno kvinojo in hrustljave pražene mandlje.
Predlog za serviranje: Domačo granolo Fruštek samo prelijte z mlekom, jogurtom ali ga zmešajte v sadni smoothie in polnovreden zajtrk je pripravljen. Ker ne vsebuje dodanega sladkorja in ima visoko vsebnost vlaknin, predstavlja uravnoteženo kombinacijo za zdrav začetek dneva. Privoščite si Fruštek za zajtrk, malico ali večerjo!
Domača granola Fruštek je lahko tudi izvirno in okusno darilo.
Slovensko, domače, ročno izdelano, vegansko, brez laktoze, brez dodanega sladkorja, brez barvil in umetnih arom, visoka vsebnost vlaknin.
Veliko pakiranje, ki je prijazno do vašega žepa in okolja.
Vsebina: 1000 g
Sestavine: ovseni kosmiči, kvinoja 13% (rdeča, bela, črna), agavin sirup, olje iz oljčnih tropin, mandljevi lističi, proseni napihnjenci, liofilizirane borovnice 2%, mleti rožiči.
Alergeni: ovseni kosmiči, mandlji
Izdelek lahko vsebuje sledi drugih oreščkov (lešnikov, orehov, indijskih oreščkov), sezama, arašidov, mleka ali delce lupin.
Hranilne vrednosti na 100 g: energijska vrednost 1730 kJ / 413 kcal, beljakovine 11,4 g, ogljikovi hidrati 64 g (od tega sladkorji 8,7 g), maščobe: 13,3 g (od tega nasičene maščobe 1,8 g), vlaknine 6,3 g, sol 0 g.
Oves in ovseni kosmiči
Ovseni kosmiči so odličen vir prehranskih vlaknin, ki urejajo prebavo in spodbujajo izločanje vode. Zaradi balastnih snovi in nenasičenih maščobnih kislin zmanjšujejo raven holesterola v krvi in tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja. Čistijo debelo črevo in s tem zmanjšujejo možnost nastanka raka na debelem črevesju. Ovseni kosmiči so odličen vir kompleksnih ogljikovih hidratov, vsebujejo pa pomembne vitamine in minerale (fosfor, kalij, mangan, selen, folna kislina, vitamin E , vitamini B-kompleksa in železo) ter so najbogatejši vir kalcija med vsemi žiti. Imajo nizek glikemični indeks.
Kvinoja
Kvinoja je bogato proteinsko živilo, saj vsebuje kar 9 esencialnih aminokislin. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin pospešuje in ureja prebavo. Ker ne spada med žita, ne vsebuje glutena, zato je primerna za ljudi s celiakijo.
Agavin sirup
Agavin sirup je naravno sladilo, ki se pridobiva iz rastline agave. Primeren je za vse, ki želite zmanjšati ali nadomestiti uporabo belega sladkorja. Ker je bolj sladek od sladkorja, ga pri pripravi sladic porabimo manj.
Olje iz oljčnih tropin
Olje pridobljeno iz oljk je najstarejše poznano olje. Velja za zdravega in dietnega, saj je lahko prebavljivo. Vsebuje veliko vitamina E, ki ga človeško telo ne tvori, in pomaga pri njegovi absorpciji. Oljčno olje so že v preteklosti uporabljali za prebavne težave, zaradi pozitivnih učinkov na kožo, lase in nohte pa je pogosta sestavina kozmetičnih pripomočkov.
Mandlji
Mandlji so eni izmed najstarejših kultiviranih sadežev. Uživanje mandljev povzroči izločanje inzulina, ki preprečuje dvig glukoze v krvi in posledično zmanjšuje tveganje srčnih bolezni in diabetesa. Mandlji so bogati z nenasičenimi maščobnimi kislinami, vitaminom E in B kompleksom. Telo preskrbijo z dnevno priporočeno količino kalcija, kalija in cinka ter so dober vir magnezija in železa.
Proso in proseni napihnjenci
Proso odvaja vodo iz telesa in uravnava črevesno floro. Vsebuje večjo količino fosforja, železa in magnezija, vsebuje pa tudi silicijevo kislino v topni obliki, ki jo telo zlahka absorbira in potrebuje za zdrave lase, nohte in zobe.
Borovnice
Najpomembnejša snov v borovnicah je antioksidant antocianin. Preprečuje prezgodnje staranje, zmanjšujejo tveganje za bolezni srca in ožilja ter deluje protivnetno in protirakavo.
Rožiči
Rožiči so sladkega, karamelno čokoladnega okusa in se zato pogosto uporabljajo kot zdrav nadomestek kakava. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin izboljšujejo prebavo. Ker so manj sladki od čokolade, so primerni tudi za diabetike, in ne vsebujejo holesterola. Mlete rožiče lahko uporabimo za pripravo mnogih sladic in napitkov.