Recepti

Sladoledna granola torta s Fruštkom

Visoke poletne temperature kar kličejo po sladoledu. Da pa ta ne bo vedno enak, v kornetu ali skledici, tokrat z vami delimo super idejo za osvežilno sladoledno granola torto s Fruštkom z malinami – lahko poletno sladico, primerno za vsako priložnost in za vse starosti! 

Za odlično sladoledno granola torto potrebuješ naslednje sestavine:

Podlaga:
  • 200 g indijskih oreščkov
  • 70 g domače granole Fruštek Maline & chia
  • 60 g datljev
  • 60 g kokosovega olja

 

Indijske oreščke za nekaj časa namoči v vodo (pribl. 30 min), nato vodo odlij. Vse sestavine za podlago stresi v sekljalnik in mešaj toliko časa, da nastane enotna zmes. Pekač za torto (18 cm) obloži s papirjem za peko in uporabi pršilo za namastitev pekačev. Maso stresi v pekač in jo s prsti dobro pritisni ob dno. Tortni model za pol ure postavi v zamrzovalnik, medtem pa pripravi kremo.

Sladoledna granola torta s Fruštkom
Krema:
  • 100 g mandljev
  • 30 g indijskih oreščkov
  • 100 g kokosovega mleka iz pločevinke (uporabite samo trdi del “kokosovo meso”)
  • 70 g kokosovega olja
  • 90 g agavinega sirupa
  • 1 banana
  • 100 ml sladke smetane
  • 125 g bele čokolade brez dodanega sladkorja
  • 170 g svežih malin

Kokosovo mleko iz pločevinke čez noč postavi v hladilnik, da se strdi. Uporabi samo maščobo, ki se je nabrala na vrhu pločevinke. Mandlje in indijske oreščke za pol ure namoči v vodo, da se zmehčajo, nato vodo odlij.

Sladko smetano zlij v kozico in jo segrej do vretja (pazi, da ne zavre), nato jo prelij čez koščke bele čokolade, počakaj nekaj minut, šele nato jo z metlico dobro premešaj, da nastane gladka zmes (če se čokolada ni v celoti raztopila, jo za nekaj sekund postavi v mikrovalovno pečico in ponovno premešaj). Počakaj, da se zmes rahlo ohladi.

Sladoledna granola torta s Fruštkom
Sladoledna granola torta s Fruštkom

Mandlje, indijske oreščke, kokosovo mleko iz pločevinke, kokosovo olje, agavin sirup in banano stresi v sekljalnik in mešaj toliko časa, da nastane gladka zmes. Nato v sekljalnik vlij še rahlo ohlajeno čokoladno zmes in ponovno dobro premešaj. Pol zmesi prelij čez ohlajeno podlago in model ponovno postavi v zamrzovalnik za vsaj 30 minut. Če za podlago nimaš izbrane granole Maline in chia, lahko uporabiš tudi katero drugo Fruštek granolo. Vse bodo izpadle odlično!

V preostalo zmes stresi sveže maline in s pomočjo multipraktika/sekljalnika dobro premešaj, da nastane gladka zmes. Malinovo kremo prelij po zamrznjeni bananini kremi (preveri, če se je zmes dovolj strdila) in postavi v zamrzovalnik za vsaj 3 ure.

Preden torto razrežeš, jo za 20 minut postavi na sobno temperaturo, da se zmehča. Dober tek!

 

Če ti je zmanjkalo domače Fruštek granole Maline in chia, jo dobiš v naši spletni trgovini. Po novem pa lahko tam kupiš tudi drobljene indijske oreščke in druge sestavine, da bodo sladice in zajtrki še boljši!

Recept in fotografije: Gudafuda

No products in the cart.