Hrustljava granola “ajdovi žganci”

6,75 

Najnižja cena v 30 dneh: 6,75 

Na zalogi

AJDO NA ŽLICO! Tradicionalni slovenski okusi nove generacije.

Granola AJDOVI ŽGANCI vsebuje dve jedi v eni – aromatičen okus po ajdi in izjemna hrustljavost granole se v ajdovih žgancih po Fruštkovo povežeta v pravo kulinarično poslastico!

Pražena ajdova kaša poskrbi za ekstra hrustljavost, sveže mleta ajdova moka iz mlina doda izrazit okus po ajdi, nežna mešanica začimb pa pričara popoln okus ajdovih žgancev!

Domača granola Fruštek je prva slovenska znamka hrustljavih müslijev, ki jih za vas iz najboljših sestavin pečemo že od leta 2014. Granola je ročno izdelana, brez dodanega sladkorja in sladkana samo s slovenskim medom ali agavinim sirupom. Začnite dan z uravnoteženim in slastnim zajtrkom, ki bo postal vaša najljubša navada! 

Domača granola Fruštek ajdovi žganci” je odlična izbira za vse, ki obožujete tradicionalno slovensko jed. Namenjena je vsem, ki prisegate na domačo granolo brez sladkorja in še posebej obožujete domačo granolo z ajdo.

Predlog za serviranje: Domačo granolo Fruštek samo prelijte z mlekom, jogurtom ali ga zmešajte v sadni smoothie in polnovreden zajtrk je pripravljen. Ker ne vsebuje dodanega sladkorja in ima visoko vsebnost vlaknin, predstavlja uravnoteženo kombinacijo za zdrav začetek dneva. Privoščite si Fruštek za zajtrk, malico ali večerjo!

Domača granola Fruštek je lahko tudi izvirno in okusno darilo

Slovensko, domače, ročno izdelano, brez laktoze, brez dodanega sladkorja, brez barvil in umetnih arom, visoka vsebnost vlaknin.

Vsebina: 250 g

Sestavine: ovseni kosmiči, ajdova moka, cvetlični med, pražena ajdova kaša,  olje iz oljčnih tropin, sončnično seme, mešanica začimb, sol

Alergeni: ovseni kosmiči

Izdelek lahko vsebuje sledi oreščkov (mandljev, lešnikov, orehov, indijskih oreščkov), sezama, arašidov, mleka ali delce lupin. Hraniti na suhem mestu pri sobni temperaturi.

Hranilne vrednosti na 100 g: energijska vrednost 1664 kJ/398 kcal, maščobe 11,6 g, od tega nasičene 1,9 g, ogljikovi hidrati 61,7 g, od tega sladkorji 13,2 g, vlaknine 7,3 g, beljakovine 11,7 g, sol 0,01 g


Oves in ovseni kosmiči 
Ovseni kosmiči so odličen vir prehranskih vlaknin, ki urejajo prebavo in spodbujajo izločanje vode. Zaradi balastnih snovi in nenasičenih maščobnih kislin zmanjšujejo raven holesterola v krvi in tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja. Čistijo debelo črevo in s tem zmanjšujejo možnost nastanka raka na debelem črevesju. Ovseni kosmiči so odličen vir kompleksnih ogljikovih hidratov, vsebujejo pa pomembne vitamine in minerale (fosfor, kalij, mangan, selen, folna kislina, vitamin E , vitamini B-kompleksa in železo) ter so najbogatejši vir kalcija med vsemi žiti. Imajo nizek glikemični indeks.
Ajda in ajdova moka
Ajda je bogato proteinsko živilo, saj vsebuje vse esencialne aminokisline. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin pospešuje in ureja prebavo.  Vsebuje dosti flavonoidov, ki delujejo protivnetno in protivirusno. Ker ne spada med žita, ne vsebuje glutena, zato je primerna za ljudi s celiakijo.
Med
Med je sestavljen predvsem iz sladkorjev fruktoze in glukoze, ki spadata med enostavne sladkorje in sta posledično med glavnimi viri energije v telesu. V medu se nahajajo še minerali, vitamini, encimi in aminokisline. Zaradi visoke vsebnosti sladkorjev uničuje bakterije in tako deluje protimikrobno. Ima mnogo pozitivnih učinkov: deluje pomirjevalno in antioksidativno, pomaga pri prebavi in pljučnih boleznih, pospešuje celjenje ran in zmanjšuje bolečino. 
Oljčno olje
Olje pridobljeno iz oljk je najstarejše poznano olje. Velja za zdravega in dietnega, saj je lahko prebavljivo. Vsebuje veliko vitamina E, ki ga človeško telo ne tvori, in pomaga pri njegovi absorpciji. Oljčno olje so že v preteklosti uporabljali za prebavne težave, zaradi pozitivnih učinkov na kožo, lase in nohte pa je pogosta sestavina kozmetičnih pripomočkov.
Sončnično seme
Sončnična semena vsebujejo veliko polinenasičenih maščobnih kislin, predvsem linolno kislino, ki spada med esencialne kisline. To pomeni, da je človeško telo ne more samo proizvesti in jo moramo v dovolj  velikih količinah v telo dobiti s hrano. Pomanjkanje linolne kisline lahko povzroči izpadanje las ter počasno celjenje ran. Uživanje sončničnih semen nam zagotovi dnevno priporočeno količino mineralov mangan, magnezija in fosforja, bogata pa so tudi s cinkom, železom ter vitamini B in E.

O IZDELKU

Domača granola Fruštek “ajdovi žganci”je odlična izbira za vse, ki obožujete tradicionalno slovensko jed. Namenjena je vsem, ki prisegate na domačo granolo brez sladkorja in še posebej obožujete domačo granolo z ajdo. Domača granola Fruštek je lahko tudi izvirno in okusno darilo

VSEBINA: 250 g

SESTAVINE: ovseni kosmiči, ajdova moka, cvetlični med, pražena ajdova kaša, olje iz oljčnih tropin, sončnično seme, mešanica začimb, sol

Izdelek lahko vsebuje sledi oreščkov (mandljev, lešnikov, orehov, indijskih oreščkov), sezama, arašidov, mleka ali delce lupin. Hraniti na suhem mestu pri sobni temperaturi.

PREDLOG ZA SERVIRANJE: Domačo granolo Fruštek samo prelijte z mlekom, jogurtom ali ga zmešajte v sadni smoothie in polnovreden zajtrk je pripravljen. Ker ne vsebuje dodanega sladkorja in ima visoko vsebnost vlaknin, predstavlja uravnoteženo kombinacijo za zdrav začetek dneva. Privoščite si Fruštek za zajtrk, malico ali večerjo! 

Slovensko. Domače. Ročno izdelano. Brez laktoze. Brez dodanega sladkorja. Brez barvil in umetnih arom. Visoka vsebnost vlaknin.

HRANILNE VREDNOSTI

HRANILNE VREDNOSTI na 100g:

ENERGIJSKA VREDNOST1664 kJ / 398 kcal
MAŠČOBE11,6 g
od tega nasičene maščobe1,9 g
OGLJIKOVI HIDRATI61,7 g
od tega sladkorji13,2 g
VLAKNINE7,3 g
BELJAKOVINE11,7 g
SOL0,1 g

PODROBNOSTI

Domača granola Fruštek je prva slovenska znamka hrustljavih müslijev, ki jih za vas iz najboljših sestavin pečemo že od leta 2014. Granola je ročno izdelana, brez dodanega sladkorja in sladkana samo z medom, agavinim sirupom ali jabolčnim sokom. Začnite dan z uravnoteženim in slastnim zajtrkom, ki bo postal vaša najljubša navada! 

Oves in ovseni kosmiči
Ovseni kosmiči so odličen vir prehranskih vlaknin, ki urejajo prebavo in spodbujajo izločanje vode. Zaradi balastnih snovi in nenasičenih maščobnih kislin zmanjšujejo raven holesterola v krvi in tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja. Čistijo debelo črevo in s tem zmanjšujejo možnost nastanka raka na debelem črevesju. Ovseni kosmiči so odličen vir kompleksnih ogljikovih hidratov, vsebujejo pa pomembne vitamine in minerale (fosfor, kalij, mangan, selen, folna kislina, vitamin E , vitamini B-kompleksa in železo) ter so najbogatejši vir kalcija med vsemi žiti. Imajo nizek glikemični indeks.

Ajda in ajdova moka
Ajda je bogato proteinsko živilo, saj vsebuje vse esencialne aminokisline. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin pospešuje in ureja prebavo.  Vsebuje dosti flavonoidov, ki delujejo protivnetno in protivirusno. Ker ne spada med žita, ne vsebuje glutena, zato je primerna za ljudi s celiakijo.

Med
Med je sestavljen predvsem iz sladkorjev fruktoze in glukoze, ki spadata med enostavne sladkorje in sta posledično med glavnimi viri energije v telesu. V medu se nahajajo še minerali, vitamini, encimi in aminokisline. Zaradi visoke vsebnosti sladkorjev uničuje bakterije in tako deluje protimikrobno. Ima mnogo pozitivnih učinkov: deluje pomirjevalno in antioksidativno, pomaga pri prebavi in pljučnih boleznih, pospešuje celjenje ran in zmanjšuje bolečino.

Oljčno olje
Olje pridobljeno iz oljk je najstarejše poznano olje. Velja za zdravega in dietnega, saj je lahko prebavljivo. Vsebuje veliko vitamina E, ki ga človeško telo ne tvori, in pomaga pri njegovi absorpciji. Oljčno olje so že v preteklosti uporabljali za prebavne težave, zaradi pozitivnih učinkov na kožo, lase in nohte pa je pogosta sestavina kozmetičnih pripomočkov.

Sončnično seme
Sončnična semena vsebujejo veliko polinenasičenih maščobnih kislin, predvsem linolno kislino, ki spada med esencialne kisline. To pomeni, da je človeško telo ne more samo proizvesti in jo moramo v dovolj  velikih količinah v telo dobiti s hrano. Pomanjkanje linolne kisline lahko povzroči izpadanje las ter počasno celjenje ran. Uživanje sončničnih semen nam zagotovi dnevno priporočeno količino mineralov mangan, magnezija in fosforja, bogata pa so tudi s cinkom, železom ter vitamini B in E.

OCENE IZDELKA